Antena 3 CNN Externe Cum a reuşit Franţa să evite recesiunea? Rezultatele sunt mai bune decât se aşteptau analiştii

Cum a reuşit Franţa să evite recesiunea? Rezultatele sunt mai bune decât se aşteptau analiştii

Cum a reuşit Franţa să evite recesiunea? Rezultatele sunt mai bune decât se aşteptau analiştii
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    14 Aug 2012   •   10:23

Cea de-a doua mare economie din zona euro, Franţa, a avut o creştere zero în trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent, potrivit unei estimări publicate marţi de Institutul francez de statistică (Insee).

Acesta este al treilea trimestru consecutiv în care Produsul Intern Brut (PIB) al Franţei înregistrează o creştere zero, însă, cu toate acestea, rezultatele preliminare sunt mai bune decât se aşteptau analiştii, informează AFP.

Atât Banca Centrală a Franţei, cât şi mai mulţi economişti se aşteptau ca economia franceză să înregistreze o contracţie de 0,1% în al doilea trimestru al acestui an.

Potrivit Insee, în trimestrul al doilea, cheltuielile de consum au scăzut semnificativ (minus 0,2% după o creştere de 0,2% în primul trimestru), în timp ce investiţiile şi-au revenit cu o creştere de 0,6% după o contracţie de 0,8% în primele trei luni.

De asemenea importurile au înregistrat o creştere accelerată (1,8% după un avans de 0,6% în primul trimestru), în condiţiile în care exporturile au înregistrat doar o creştere modestă de 0,2% după 0,1% în primul trimestru.




×
Subiecte în articol: Franta recesiune crestere economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close