Antena 3 CNN Externe Cum a reușit Oslo să fie orașul cu o singură persoană moartă în accidente rutiere anul trecut. Niciun copil sub 16 ani nu a murit în Norvegia în accidente rutiere

Cum a reușit Oslo să fie orașul cu o singură persoană moartă în accidente rutiere anul trecut. Niciun copil sub 16 ani nu a murit în Norvegia în accidente rutiere

Doar o persoană a murit anul trecut ca urmare a accidentelor de circulație pe toate categoriile de vârstă din Oslo, arată cifrele oficiale.

Cum a reușit Oslo să fie orașul cu o singură persoană moartă în accidente rutiere anul trecut. Niciun copil sub 16 ani nu a murit în Norvegia în accidente rutiere
06 Ian 2020   •   15:43

Pentru prima dată, niciun copil cu vârsta sub 16 ani nu a murit în trafic în toată Norvegia în toată perioada 2019.

Cu toate acestea, mai multe persoane au fost ucise în trafic în restul țării, comparativ cu anul precedent - 110, comparativ cu 108 în 2018, scrie publicația The Independent.

Ziarul local Aftenposten a raportat că al doilea cel mai mic număr de decese în trafic a fost în 2017,atunci  când trei persoane au murit pe drumurile Oslo.

Cifrele Administrației Norvegiene de Drumuri Publice au arătat în ultimii 50 de ani, numărul de morți pe drumurile orașului a scăzut drastic, până la 41 de decese în 1975.

Norvegia a înregistrat cel mai mic număr de decese în trafic în Europa în 2017, raportând 20 de incidente la un milion de locuitori.

În comparație, 126 de persoane au murit pe drumurile Londrei în 2019, până la începutul lunii decembrie, o creștere cu 22 față de aceeași perioadă din 2018
În ciuda acestui fapt, Marea Britanie este considerată una dintre cele mai sigure țări din Uniunea Europeană pentru accidente de trafic, cu sub 30 de decese la un milion de locuitori.

Cele mai periculoase țări din UE pentru siguranța rutieră sunt Bulgaria și România, care are în medie peste 90 de decese la un milion de locuitori.

Ce a făcut Norvegia să ajungă aici

În 2002, guvernul norvegian a introdus programul „Vision Zero” ca parte a planului național de transport pentru perioada 2018-2029.

Vision Zero stă la  baza tuturor lucrărilor de siguranță rutieră din Norvegia și își propune să instituie un sistem de transport în care nimeni nu este ucis sau rănit grav în trafic.

Țara și-a atins rata scăzută a mortalității prin trafic prin reducerea vitezei medii pe drumurile norvegiene și creșterea numărului de mașini grele cu caracteristici de siguranță pe piață.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close