Antena 3 CNN Externe Cum administrează Regele Charles averea de 42 de miliarde de dolari

Cum administrează Regele Charles averea de 42 de miliarde de dolari

În calitate de nou lider al The Firm, cum este supranumită familia regală britanică, Charles administrează acum aproximativ 42 de miliarde de dolari în active și o moştenire de 500 de milioane de dolari de la regina Elisabeta.

Cum administrează Regele Charles averea de 42 de miliarde de dolari
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Sep 2022   •   09:48

Vorbim despre castele, bijuterii, colecția de artă și o fermă de cai, pentru care nu plăteşte taxe. Potrivit presei locale, Regele este una dintre cele mai bogate persoane din Marea Britanie la ora actuală.

O mare parte din averea lui Charles provine din Ducatul de Cornwall, care va trece acum la fiul său, Prințul William. De când a preluat portofoliul de terenuri la 21 de ani, Charles a câștigat sute de milioane de lire sterline.

"Ca Prinţ de Wales, Charles a administrat excelent Ducatul de Cornwall şi a reuşit să producă venituri uriaşe, atât din proprietăţi, terenuri şi alte investiţii, dar şi din dezvoltarea unor produse vândute de Ducatul de Coronwall. Vorbim despre biscuiţi, miere, alte produse alimentare care au fost vândute în magazine din Regat", spune  Emily Nash, comentator regal.

Doar în anul financiar 2021-2022 a primit 23 de milioane de lire sterline, potrivit conturilor anuale ale ducatului. În calitate de prinț, a primit și bani prin Grantul Suveran anual, care este finanțat de contribuabilii britanici. El va continua să fie plătit prin grant în cadrul noului său rol de rege.

"Sunt porţiuni mari de terenuri în centrul Londrei şi în alte zone din ţară care generează venituri uriaşe, prin proprietăţi, terenuri şi alte investiţii. Înţelegerea este că acestea sunt date statului în fiecare an, iar statul, la rândul său, îi dă monarhului Grantul Suveran, prin care familia regală îşi finanţează activităţile", adaugă Emily Nash.

Nu este clar însă ce bunuri îi aparțin acum și exact cât valorează acestea: regina deținea proprietăți private, inclusiv Castelul Balmoral din Scoția și Casa Sandringham din Anglia. De asemenea, nu este cunoscut precis ce le-a lăsat suverana celorlaltor copii ai săi – prințul Andrew, prințesa Anne și prințul Edward – nepoților săi și altor posibili beneficiari.

Pentru orice va moșteni, Charles nu va plati taxe, datorită unui acord încheiat cu guvernul britanic care scutește anumite părți din averea monarhului de la impozitul pe moștenire de 40% al Regatului Unit, dacă acesta se lasă succesorului imediat.
 

×
Subiecte în articol: avere Regele Charles
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close