Antena 3 CNN Externe Cum ar putea fi redusă dependenţa Europei Centrale de gazele ruseşti

Cum ar putea fi redusă dependenţa Europei Centrale de gazele ruseşti

Cum ar putea fi redusă dependenţa Europei Centrale de gazele ruseşti
Sursa foto: Foto: www.fostermychoice.com
17 Iun 2014   •   17:42

Cipru ar putea aproviziona cu gaze Bulgaria şi alte ţări din Europa Centrală, pentru a reduce dependenţa mare a regiunii de livrările ruseşti, a declarat la Nicosia ministrul bulgar de Externe Kristian Vigenin, informează incyprus.

"Cipru poate juca un rol important în proiectul coridorului nord-sud, furnizând gaze terminalelor de gaze naturale lichefiate (GNL) din Grecia, care să fie livrate apoi Bulgariei, României şi Europei Centrale", a precizat Vigenin după întâlnirea de luni cu omologul său cipriot Ioannis Kasoulides.

Ministrul bulgar de Externe a mai spus că este doar o idee care poate fi discutată, dar această opţiune există, el exprimându-şi speranţa într-o colaborare strânsă cu Cipru în această problemă.

Oficialul a arătat că Bulgaria nu poate înlocui integral gazele ruseşti, dar că există posibilitatea ca Cipru să devină, pe termen mediu, furnizor.

Autorităţile cipriote au descoperit un zăcământ în largul coastei sudice a insulei cu rezerve estimate la 3.600-6.000 de miliarde de metri cubi de gaze.


 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close