Antena 3 CNN Externe Cum arată cel mai recent sondaj în cursa pentru Casa Albă. Diferență surprinzătoare

Cum arată cel mai recent sondaj în cursa pentru Casa Albă. Diferență surprinzătoare

Cum arată cel mai recent sondaj în cursa pentru Casa Albă. Diferență surprinzătoare
30 Sep 2016   •   21:56

Candidata democrată Hillary Clinton are un avans de 5% în faţa republicanului Donald Trump în cursa prezidenţială americană, potrivit ultimului sondaj de opinie Reuters/Ipsos dat publicităţii vineri, relatează Reuters. 

Sondajul arată puţine evoluţii după dezbaterea prezidenţială de luni, prima dintr-o serie de trei înainte de alegerile de la 8 noiembrie. 

Sondajul efectuat în perioada 23-29 septembrie a arătat că 43% dintre americani sunt favorabili lui Hillary Clinton şi 38% lui Donald Trump. Nu mai puţini de 19% dintre respondenţi au afirmat că nu ar vota niciunul dintre cei doi candidaţi. 

Clinton l-a devansat în general în sondaje pe Trump în acest an, iar avansul său a fost de 4-5% faţă de Trump în fiecare din ultimele patru săptămâni. 

Într-un sondaj separat care include şi ceilalţi candidaţi, Clinton este favorita a 42% dintre americani, 38% se declară susţinători ai lui Trump, 7% spun că vor vota cu candidatul Partidului Libertarian, Gary Johnson, iar 3% afirmă că o susţin pe Jill Stein, din partea Partidului Verde. 

Dezbaterea de luni a fost cea mai urmărită din istoria SUA, un număr estimat de 84 de milioane de oameni urmărind într-un anumit moment emisiunea de 90 de minute. În jur de 56% dintre americanii adulţi au declarat că Clinton a câştigat dezbaterea, potrivit unui sondaj al Reuters/Ipsos făcut public miercuri. 

Potrivit sondajului de vineri, americanii încep să aibă opinii tot mai favorabile faţă de cei doi candidaţi. În jur de 48% dintre respondenţi au spus că au în general o opinie favorabilă faţă de Hillary Clinton, faţă de 45% în săptămâna precedentă, iar 46% au spus că au o părerea favorabilă despre Trump, în creştere cu 2%. 

Sondajul Reuters/Ipsos a fost efectuat în toate cele 50 de state americane, pe un eşantion de 2.501 persoane, şi are o marjă de eroare de 2%. 

O medie a sondajelor de opinie cele mai importante realizată de RealClearPolitics arată că Hillary Clinton era înaintea lui Donald Trump cu 2,9% vineri, 47,3% faţă de 44,4%, în scădere sensibilă faţă de un avans de 3% miercuri, dar în creştere vizibilă faţă de un avans de 0,9% la 19 septembrie, notează Reuters.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close