Antena 3 CNN Externe Cum au furat britanicii unul din cele mai mari secrete militare ale ruşilor

Cum au furat britanicii unul din cele mai mari secrete militare ale ruşilor

Cum au furat britanicii unul din cele mai mari secrete militare ale ruşilor
de O.P.    |    15 Oct 2012   •   13:13

In Marea Britanie au fost publicate detaliile unei operatiuni super-secrete a submarinului englez Conqueror in Marea Barentz in 1982. Din ordinul guvernului de la Londra, marinarii au furat, cu intreg sistemul de antene, cea mai moderna statie hidroacustica de care sovieticii dispuneau la acea data, scrie The Telegraph.

De comun acord cu Statele Unite, trofelul a fost, ulterior, trimis cu avionul spre studiere la un centru de cercetare din SUA. Informatii despre aceasta operatiune au fost adunate de regizorul de filme documentare Stewart Prebble, care a stat, de asemenea, de vorba cu membri ai echipajului submarinului britanic.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro

Toate datele stranse au fost prezentate in cartea Secrets of Conqueror: Teh Untold Story of Britain’s Most Famous Submarine. Autorul precizeaza ca in urma cu doi ani s-a adresat MInisterului britanic al apararii cu rugamintea de a-l ajuta sa scrie aceasta lucrare, dar dupa opt luni de gandire, reprezentantii institutiei au refuzat colaborarea. In acelasi timp, i-au dat de inteles ca il vor impiedica sa-si duca la indeplinire proiectul.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close