Antena 3 CNN Externe Cum au reușit să supraviețuiască cele 103 persoane din avionul prăbușit în Mexic. „Nu e un miracol! Adevărul e că...”

Cum au reușit să supraviețuiască cele 103 persoane din avionul prăbușit în Mexic. „Nu e un miracol! Adevărul e că...”

Cum au reușit să supraviețuiască cele 103 persoane din avionul prăbușit în Mexic. „Nu e un miracol! Adevărul e că...”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    01 Aug 2018   •   17:27

Specialiștii în securitate aviatică susțin că nu a fost o întâmplare că cele 103 persoane de la bordul aeronavei prăbușite în Mexic, marți seară, au reușit să supraviețuiască.

Avionul zbura pe ruta Durango-Mexico City și s-a prăbușit la cinci minute de la decolare. Niciuna dintre persoanele aflate la bord - 99 de pasageri, 2 piloți și doi însoțitori de bord - nu și-a pierdut viața, însă 48 de oameni au fost transportați la spital, potrivit autorităților.

David Gleave, un investigator al accidentelor și consultant al siguranței zborurilor, spune că absența deceselor s-a datorat vitezei relativ mici din momentul impactului, dar și muncii de ani de zile pentru îmbunătățirea designului aeronavelor.

„Nu este un miracol. Ar trebui să se supraviețuiască unui astfel de accident. Am muncit mult pentru a ne asigura că poți supraviețui unui astfel de accident. Siguranța pasagerilor nu este o întâmplare. Zona liberă, cu iarbă din jurul aeroportului se află acolo pentru ca în cazul unui astfel de accident, oamenii să se poată salva, fără a exista vreun obstacol care să-i oprească”, a spus Gleave.  Trebuie precizat că toate aeronavele moderne pot fi evacuate în 90 de secunde.

Sursa: euronews.com

×
Subiecte în articol: Mexic avion avion prabusit
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close