Antena 3 CNN Externe Cum fac faţă americanii crizei economice: iau antidepresive şi somnifere

Cum fac faţă americanii crizei economice: iau antidepresive şi somnifere

Cum fac faţă americanii crizei economice: iau antidepresive şi somnifere
16 Dec 2008   •   12:37

Soluţia aleasă de americani pentru a face faţă crizei economice: antidepresivele şi somniferele. În ultimele două luni, numărul de reţete pentru medicamente împotriva anxietăţii, pentru antidepresive şi somnifere a crescut semnificativ la New York. Creşterea numărului de reţete a coincis cu falimentul băncii Lehman Brothers, care a marcat începutul crizei financiare.
Aceste informaţii au fost publicate de www.crainsnewyork.com. În septembrie şi octombrie, numărul de reţete pentru antidepresive a crescut cu 7% comparativ cu perioadă similară a anului trecut.
Psihoterapeutul Mel Schwartz, a declarat:" Dacă aş încerca să pun un diagnostic oraşului, aş spune că suferă de anxietate."
La nivelul întregii ţări, vânzările de medicamente au scăzut semnificativ, exceptând vânzarea de antidepresive. Nu se ştie cu exactitate dacă criza financiară are sau nu legătură cu creşterea numărului de reţete, însă, potrivit statisticilor oferite de psihiatrii şi psihologi, cei mai mulţi dintre pacienţi abordează subiecte legate de criza economică.
În condiţiile în care companiile anunţă noi disponibilizări şi situaţia economică a SUA este fragilă, este foarte posibil ca acest trend să continue şi starea de spirit a New York-ului să rămână fragilă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica anxietate
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close