Antena 3 CNN Externe Cum își caută nord-coreenii jumătatea. În țara lui Kim Jong-Un există ceva mai important decât iubirea

Cum își caută nord-coreenii jumătatea. În țara lui Kim Jong-Un există ceva mai important decât iubirea

Cum își caută nord-coreenii jumătatea. În țara lui Kim Jong-Un există ceva mai important decât iubirea
14 Feb 2018   •   12:25

Atunci când două persoane decid să se căsătorească, în Coreea de Nord, cel mai important factor de care țin cont este „songbun”, adică statutul social, politic și economic al acestora.

Acest lucru este valabil, însă, pentru cetățenii care fac parte din elita nord-coreeană. Pentru oamenii de rând, nu ideea de „songbun” este cea decisivă, ci perspectivele economice ale persoanei cu care cineva decide să își petreacă tot restul vieții, scrie portalul NK News, citat de stirileprotv.ro.

Pentru elita nord-coreeană, nu iubirea este cea care pecetluiește o relație. Atunci când părinții analizează posibilii „candidați” pentru fiii și fiicele lor, aceștia le iau în considerare doar pe acele persoane al căror „songbun” este impecabil.

De ce? Pentru că, în funcție de această ierarhie, oamenilor le este permis sau nu să trăiască în capitala Phenian sau în alte orașe mari. Mai mult de atât, tipul de educație și locul de muncă sunt determinate tot de „songbun-ul” unei familii.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close