Antena 3 CNN Externe Cum își petrece președintele Barack Obama ultima zi de mandat

Cum își petrece președintele Barack Obama ultima zi de mandat

Cum își petrece președintele Barack Obama ultima zi de mandat
19 Ian 2017   •   19:59

Barack Obama își petrece ultimele ore de mandat la Casa Albă, după opt ani petrecuți în fruntea Statelor Unite. Aceasta este ultima zi completă ca președinte, însă programul liderului este în mare parte gol. Obama îi transferă mâine puterea republicanului Donald Trump, care va fi învestit în funcția de președinte după-amiază.

Casa Albă a anunţat un program în mare parte gol pentru ultima zi a preşedintelui, care a spus că îşi va folosi aceste ore preţioase pentru a împacheta bunurile personale, relatează agenția France Presse.

Singurele evenimente incluse pe agenda publică sunt reprezentate de informarea zilnică a preşedintelui şi ultimul prânz săptămânal cu vicepreşedintele Joe Biden, care va avea loc într-o sufragerie privată de la Casa Albă.

Deşi este ultima sa zi completă de preşedinte, se pare că liderul american plănuieşte anunţarea unei noi liste de graţieri şi comutări de pedepse, după ce a decis la începutul săptămânii comutarea pedepsei avertizorului de integritate Chelsea Manning.

Această ultimă listă de graţieri se va concentra pe persoanele care au primit sentinţe îndelungate în spatele gratiilor pentru droguri, deşi nu au săvârşit o crimă violentă.

Barack Obama şi-a ţinut miercuri noaptea ultima conferinţă de presă în calitate de preşedinte, când a încheiat acest capitol într-o notă optimistă.

”Este adevărat că în spatele uşilor închise obişnuiesc să înjur mai mult decât o fac în public, iar uneori mă enervez şi sunt frustrat ca oricine. Dar simt adânc în inimă că vom fi cu toţii OK. Trebuie doar să luptăm, să muncim în continuare şi să nu luăm totul de parcă ni s-ar cuverni”, a declarat preşedintele de la Washington, potrivit Libertatea.

×
Subiecte în articol: Barack Obama Casa Alba
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close