Antena 3 CNN Externe Cum putea fi oprit masacrul din Florida. „Nu a reacţionat corespunzător sub presiune”

Cum putea fi oprit masacrul din Florida. „Nu a reacţionat corespunzător sub presiune”

Cum putea fi oprit masacrul din Florida. „Nu a reacţionat corespunzător sub presiune”
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
23 Feb 2018   •   18:09

Preşedintele american Donald Trump a sugerat vineri că poliţistul înarmat care nu a intervenit în atacul de la un liceu din Florida la 14 februarie fie este 'un laş', fie a fost paralizat de frică, relatează AFP şi dpa.

"Ei sunt antrenaţi. El nu a reacţionat corespunzător sub presiune sau este un laş", a spus preşedintele, vorbind despre Scot Peterson, adjunct de şerif din comitatul Broward care a fost identificat încă de joi seară.

"Ce e sigur e că şi-a făcut prost treaba. Nu există niciun dubiu în legătură cu acest lucru", a adăugat Trump, spunând că a fost "surprins" că autorităţile i-au divulgat identitatea, dar că "el merită ca aceasta să fie publică"

Autorităţile locale au transmis joi seară că ofiţerul de poliţie înarmat Scot Peterson, responsabil cu protecţia şcolii, a luat poziţie în afara clădirii pe durata de patru minute a atacului, care s-a soldat cu 17 morţi.

Şeriful din comitatul Broward, unde se află liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, a spus joi seară că Peterson "s-a aflat în campus (...) pe durata" atacului armat.

"Era înarmat, era în uniformă", a adăugat Scott Israel, precizând că a putut vedea pe înregistrări video că adjunctul său "a luat poziţie" în afara clădirii unde se derula atacul şi că "nu a intrat deloc".

Potrivit şerifului, Peterson a demisionat după ce a fost suspendat fără remuneraţie.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close