x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Cum puteau fi prevenite atentatele de la Bruxelles. Snowden face dezvăluiri șocante

de A.M.P   •   27 Mar 2016   •   11:05
Cum puteau fi prevenite atentatele de la Bruxelles. Snowden face dezvăluiri șocante 482
Foto facebook.com/edwardsnowdenprism

Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA), susține că atentatele de la Bruxelles puteau fi prevenite.

Snowden face referire la informațiile pe care Turcia le avea despre teroriștii care s-au aruncat în aer la aeroport și metrou, și pe care le-a comunicat autorităților belgiene cu mult timp înainte de atentate, scrie Mirror.

Mai mult, Snowden a subliniat că același lucru s-a întâmplat și cu frații Tsarnaev, autorii atentatelor de la maratonul din Boston, despre care Rusia a informat din timp SUA cu privire la orientarea lor extremistă.

Edward Snowden a făcut aceste declarații prin Skype pentru o conferință organizată de o universitate din Arizona, însă dintr-o locație secretă din Rusia, unde i s-a oferit refugiu pentru a nu ajunge pe mâna justiției americane. SUA îl consideră responsabil pentru dezvăluirea unor programe globale de spionaj electronic ale serviciilor secrete americane.

Cel puțin 31 de persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite în atacurile teroriste de la Bruxelles, revendicate de gruparea Statul Islamic.

sati