Antena 3 CNN Externe Cum s-au desfăşurat manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Cum s-au desfăşurat manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

Cum s-au desfăşurat manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni
15 Mar 2015   •   21:30

Mii de maghiari au participat duminică, în Harghita, la manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. În mai multe localități ale județului au fost organizate diverse acțiuni dedicate împlinirii a 167 de ani de la izbucnirea Revoluției din 1848, relatează Agerpres.

Evenimentele au început la statuia generalului Gal Sandor, unde o fanfară a interpretat imnurile de stat al României și Ungariei și s-a dat citire mesajului transmis maghiarilor de pretutindeni de către premierul de la Budapesta, Orban Viktor.

Acțiunea s-a încheiat cu depuneri de coroane, după care cei prezenți au mers în marș către piața Cetății din Miercurea Ciuc unde s-a desfășurat manifestarea centrală. Evenimentul a început cu imnul Ungariei.

La eveniment a participat și președintele UDMR, Kelemen Hunor. El a declarat presei că valorile pentru care s-au luptat revoluționarii în 1848-1849 sunt valabile și astăzi, iar ele trebuie reinventate și rediscutate în fiecare etapă istorică.

A fost prezent la manifestare şi fostul ministru al Mediului, Korodi Attila. Acesta a declarat că sentimentul de libertate la care au aspirat revoluționarii din 1848-1849, este întotdeauna de actualitate.

Evenimentul de la Miercurea Ciuc s-a încheiat cu depuneri de coroane la statuile revoluționarilor Petofi Sandor și Nicolae Bălcescu și cu intonarea imnului secuiesc.

 

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close