Antena 3 Externe Cum să aduci razele soarelui acolo unde ele nu ajung

Cum să aduci razele soarelui acolo unde ele nu ajung

de G.C.P    |    27 Feb 2012   •   16:11
Cum să aduci razele soarelui acolo unde ele nu ajung

Viganella este o mică localitate din nordul Italiei, localizată la baza Munţilor Alpi, în apropiere de graniţa cu Elveţia.

În fiecare iarnă, razele soarelui nu ajung până aici din cauza masivilor care înconjoară pitoreasca aşezare. Viganella este locul cel mai popular printre membrii comunităţii budiste din Germania, aceştia fiind cei mai numeroşi turişti prezenţi în fiecare sezon.

Pierfranco Midali, primarul localităţii, era dezamăgit de faptul că oamenii nu se adună în Piaţa Centrală să socializeze pentru că este întunecată şi rece. El a venit cu o idee îndrăzneaţă.

Edilul local a comandat aşezarea unei oglinzi gigantice, pe vârful unui deal din apropiere, pentru a reflecta lumina soarelui asupra satului.

Inedita oglindă este controlată de un computer, are înălţimea de opt metri şi o lungime de cinci metri. Proiectul a costat 100.000 de euro, iar susţinerea financiară a fost suportată de autorităţile locale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close