Antena 3 CNN Externe Cum se foloseşte David Cameron de problema imigranţilor români şi bulgari pentru a câştiga capital politic. Declaraţii dure ale premierului britanic

Cum se foloseşte David Cameron de problema imigranţilor români şi bulgari pentru a câştiga capital politic. Declaraţii dure ale premierului britanic

Cum se foloseşte David Cameron de problema imigranţilor români şi bulgari pentru a câştiga capital politic. Declaraţii dure ale premierului britanic
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Feb 2013   •   07:51

Premierul britanic a anunţat miercuri că doreşte limitarea accesului străinilor la locuinţe, ajutoare sociale, servicii de sănătate şi justiţie. David Cameron a ridicat astfel miza luptei politice în domeniul migrării, relatează Financial Times.

Primul ministru i-a informat pe parlamentari că a prezidat săptămâna aceasta o reuniune ministerială dedicată analizării unor modalităţi prin care Marea Britanie să nu permită abuzuri din partea celor care doresc să imigreze.

"Multe părţi ale dispoziţiilor noastre actuale nu trec un test simplu de bun simţ în ceea ce priveşte accesul la locuinţe, servicii de sănătate, justiţie şi alte lucruri care ar trebui să fie dreptul oricărui britanic, dar care nu sunt dreptul oricărei persoane ce tocmai optează să vină aici", a declarat Cameron.

Declaraţiile dure ale premierului urmăresc o liniştire a colegilor săi parlamentari conservatori, îngrijoraţi de pierderea sprijinului de care se bucură în favoarea UK Independence Party (UKIP), o formaţiune eurosceptică şi naţionalistă ce se concentrează insistent asupra unor probleme legate de migrare, inclusiv în cadrul campaniei pentru alegeri la Eastleigh, comentează Financial Times.

Publicaţia mai arată că Marea Britanie nu îi poate discrimina pe imigranţii români şi bulgari. Orice înăsprire a reglementărilor în domeniu trebuie să fie aplicată şi celorlalţi cetăţeni europeni, inclusiv importantelor comunităţi de francezi şi germani de la Londra.

 

 

×
Subiecte în articol: David Cameron Partidul Conservator
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close