Antena 3 Externe Cum se pot încheia TOATE conflictele din Ucraina. Soluţia, oferită de un italian

Cum se pot încheia TOATE conflictele din Ucraina. Soluţia, oferită de un italian

de O.P.    |    22 Apr 2014   •   08:37
Cum se pot încheia TOATE conflictele din Ucraina. Soluţia, oferită de un italian

Un pianist italian vrea să aducă pacea prin muzică în estul Ucrainei. Artistul şi-a adus pianul la Doneţk, în faţa unei clădiri oficiale ocupate de rebeli. Şi chiar dacă prezenţa lui a stârnit la început noi dispute, muzica lui şi-a atins scopul şi a liniştit oamenii. Nu pentru mult timp, din păcate!

Davide Martello a devenit celebru după ce a cântat în piaţa Taksim din Istanbul, pe atunci teren de luptă între manifestanţi şi forţele de ordine. Exemplul a inspirat, mai târziu, un coleg ucrainean care a concertat pe baricadele din Kiev.

Martello şi-a adus, acum, pianul remorcat de o bicicletă la Doneţk, unul din focarele de conflict din estul Ucrainei. Scopul său rămâne acelaşi.
La început, iniţiativa artistului a stârnit discuţii aprinse, mai ales că separatiştii s-au grăbit să pună drapelul Rusiei pe pianul acestuia.

Dar toate disputele au încetat când Martello a început să cânte.

Muzica i-a vrăjit şi pe cei mai înverşunaţi dintre luptătorii separatişti. Iar localnicii obişnuiţi şi-au amintit că arta este mai presus de patimile naţionaliste.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close