Antena 3 CNN Externe Cum se supravieţuieşte în Siria? Răniţii sunt îngrijiţi, doar dacă "informează" regimul

Cum se supravieţuieşte în Siria? Răniţii sunt îngrijiţi, doar dacă "informează" regimul

Cum se supravieţuieşte în Siria? Răniţii sunt îngrijiţi, doar dacă "informează" regimul
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    03 Iul 2012   •   11:38

Militari împuşcaţi pe la spate atunci când refuzau să omoare civili sau civili trataţi doar dacă dădeau informaţii regimului - sunt câteva scene reale din Siria, povestite de un medic militar care a dezertat din armata siriană.

Colonelul Abdalhamid Zakaria, în prezent membru al Armatei Siriene Libere (ASL), a declarat că aceste întâmplări au avut loc la spitalul din Alep, iar dacă civilii aduşi acolo nu aveau informaţii de divulgat, "regimul îi omora în mod direct în mai multe feluri", povesteşte doctorul, potrivit CNN.

Dintre aceste "metode letale" el a oferit detalii cu privire la "injecţii intravenoase cu calciu care provoacă un stop cardiac rapid sau doze mari de insulină provocând comă hipoglicemică şi moarte".

"Cei care erau injectaţi aveau noroc, în comparaţie cu cei lăsaţi să sângereze până la moarte în beznă. (...) Am văzut cu ochii mei. Personalul care a injectat aceste persoane sunt asistente şi doctori care (sunt) prietenii mei", a insistat medicul militar, conştient de seriozitatea acuzaţiilor. "Au fost prietenii mei, acum nu mai sunt", s-a corectat el.

Atunci când a luat hotărârea să dezerteze, ultima noapte petrecută acasă a fost dureroasă.

"Comunitatea internaţională ne-a abandonat. Nimănui nu îi pasă de sângele vărsat în Siria. Auzim doar vorbe şi promisiuni, dar nu se face nimic", a declarat el, exprimând grijile fiicei sale mici. "M-a implorat să mergem în orice ţară, fără preşedinte. Ea crede că toţi preşedinţii sunt nişte criminali, ca al-Assad", a continuat el.

Colonelul sirian dezertor s-a adresat, de asemenea, americanilor şi preşedintelui anmerican Barack Obama. "Cum îndrăzneşti să te uiţi în ochii copiilor tăi, în timp ce copii din Siria sunt omorâţi zilnic? Vreau să îl întreb pe domnul Obama, merită scaunul tău de preşedinte toată vărsarea de sânge din Siria? De ce taci?", a spus Zakaria, care a reuşit să plece din Siria împreună cu familia.






×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close