Antena 3 CNN Externe Cum trăiesc oamenii la -71 de grade Celsius, în cea mai friguroasă zonă de pe Pământ

Cum trăiesc oamenii la -71 de grade Celsius, în cea mai friguroasă zonă de pe Pământ

Cum trăiesc oamenii la -71 de grade Celsius, în cea mai friguroasă zonă de pe Pământ
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
25 Dec 2015   •   17:37

In satul rus Oymyakon s-a inregistrat un record in ce priveste cele mai scazute temperaturi dintr-o zona locuita. Devreme ce in zona nu poate fi cultivat nimic, localnicii mananca cu precadere carne de ren si de cal si, cu toate acestea, nu sufera de malnutritie.

Multi dintre cei care au masini prefera sa le tina toata ziua pornite, de teama ca n-ar mai putea sa le porneasca iar, relateaza Dailymail. Iar sapatul unei gropi de inmormantare poate dura, in Oymyakon, chiar si trei zile, pentru ca pamantul trebuie incalzit cu carbuni incinsi pentru a putea fi sapat.

Iarna poate parea grea, adeseori, penru oricare dintre noi, dar putini sunt cei care s-au confruntat cu situatii extreme, asa cum fac adesea locuitorii din Oymyakon, sat in care din pricina frigului nici macar nu pot ateriza avioane. Valea Oymyakon, plasata in nord estul Rusiei, este cunoscuta si ca Polul Frigului, cu o temperatura frecventa de -50 de grade Celsius pe perioada iernii. In 1993 a castigat titlul de cea mai friguroasa asezare de planeta dupa ce temperatura a scazut in termometre pana la -98 de grade celsius, potrivit Wired, citează bzi.ro.

×
Subiecte în articol: Pamant temperatura
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close