Antena 3 CNN Externe Cum va fi afectată Europa de criza imigranţilor. Ce anunţ face Comisia Europeană miercuri

Cum va fi afectată Europa de criza imigranţilor. Ce anunţ face Comisia Europeană miercuri

Cum va fi afectată Europa de criza imigranţilor. Ce anunţ face Comisia Europeană miercuri
07 Sep 2015   •   17:58

Criza imigranților riscă "să afecteze imaginea Europei" dacă nu sunt depuse eforturi semnificative pentru a o rezolva, a declarat luni la Teheran ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Garcia Margallo, relatează AFP, preluată de Agepres.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul să iranian Mohammad Javad Zarif, el a afirmat că "din punct de vedere etic și practic, pentru a nu afecta imaginea Europei și. prin urmare, pentru a nu favoriza extremismul, trebuie să depunem eforturi maxime" pentru a rezolva criza imigranților.

Garcia Margallo a dat asigurări că, în pofida unei situații economice dificile, Spania "va depune toate eforturile posibile pentru a primi maximul de refugiați, oferindu-le un acoperiș deasupra capului și servicii sociale". El nu a precizat totuși numărul de refugiați pe care țara sa este dispusă să-l primească.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) a cerut primirea a cel puțin 200.000 de solicitanți de azil în UE.

Comisia Europeană va propune miercuri Parlamentului European o nouă schemă de repartizare între țările membre a unui număr de 120.000 de refugiați în următorii doi ani.

Alături de ministrul spaniol, Zarif a reamintit că pentru Iran "problema Siriei trebuie rezolvată într-un mod politic", atrăgând atenția că "nu există soluție militară".

Iranul este principalul susținător regional al președintelui sirian Bashar al-Assad.

În ceea ce-l privește pe președintele Assad, ministrul iranian a spus că "numai poporul sirian are dreptul să decidă". "Cei care au pus condiții, în acești ultimi doi-trei ani, în legătură cu președintele sirian sunt vinovați de continuarea războiului în Siria", a adăugat el.

Garcia Margallo s-a pronunțat de asemenea pentru un 'dialog' în Siria, potrivit Agepres.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close