Antena 3 CNN Externe Cum vrea Merkel să reformeze UE. Măsura pe care doreşte să o ia nu este pe placul statelor membre

Cum vrea Merkel să reformeze UE. Măsura pe care doreşte să o ia nu este pe placul statelor membre

Cum vrea Merkel să reformeze UE. Măsura pe care doreşte să o ia nu este pe placul statelor membre
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
27 Aug 2012   •   09:56
Cancelarul german Angela Merkel încearcă să convingă partenerii europeni asupra necesităţii unui nou tratat pentru UE. Merkel este de părere că un nou tratat ar permite o integrare mai profundă a ţărilor membre.

Potrivit revistei germane Der Spiegel, Merkel doreşte ca şefii de state şi de guverne din UE să participe la o reuniune la care să se pună noile baze juridice pentru UE.

Consilierul pentru afaceri europene al cancelarului, Nikolaus Meyer-Landrut, a avut deja discuţii la Bruxelles pe această temă.

"Data pentru o astfel de reuniune urmează să fie stabilită la summitul UE din decembrie", mai precizează Der Spiegel. Una dintre ideile Berlinului este legată de rolul Curţii Europene de Justiţie, care ar putea de exemplu să aibă dreptul să supravegheze bugetele ţărilor membre şi să le penalizeze pe cele care au deficit.

Se pare încă că propunerea lui Merkel nu a provocat entuziasmul majorităţii statelor membre.

"În timpul unei întâlniri neoficiale a 10 miniştri de Externe, majoritatea au respins ideea unei astfel de reuniuni, avansată de ministrul german Guido Westerwelle", se arată în articol.


 

×
Subiecte în articol: Angela Merkel UE Guido Westerwelle
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close