Antena 3 CNN Externe Primul supermarket din Marea Britanie care schimbă numele celebrului produs din carne de pui Chicken Kiev în Chicken Kyiv, în semn de solidaritate cu Ucraina

Primul supermarket din Marea Britanie care schimbă numele celebrului produs din carne de pui Chicken Kiev în Chicken Kyiv, în semn de solidaritate cu Ucraina

Într-un anunț de vineri, lanțul numărul 2 ca mărime în UK, Sainsbury’s, a spus că noul ambalaj al produsului din carne de pui Chicken Kyiv va fi lansat în următoarele săptămâni.

Primul supermarket din Marea Britanie care schimbă numele celebrului produs din carne de pui Chicken Kiev în Chicken Kyiv, în semn de solidaritate cu Ucraina
Sursa foto: Hepta/ Sputnik / Konstantin Chalabov
de Mia Lungu    |    05 Mar 2022   •   15:49

Vestea vine ca răspuns la o campanie pe rețelele de socializare care a cerut unor mari supermagazine, inclusiv Sainsbury’s, Tesco, Asda, Morrisons și Marks & Spencer, să schimbe numele popularului fel de mâncare de pui, potrivit The Independent.

Kyiv, numele capitalei Ucrainei, este o ortografie derivată din numele în limba ucraineană Київ, în timp ce Kiev este din numele în limba rusă Киев.

"Suntem uniți cu poporul Ucrainei. Ne-am revizuit gama de produse și am decis să scoatem de la vânzare toate produsele care provin 100% din Rusia", se arată într-un comunicat.

"Aceasta înseamnă că de astăzi nu vom mai vinde două produse – vodcă standard rusă și semințe de floarea soarelui neagră Karpayskiye."

În plus, supermarketul a donat 2 milioane de lire sterline evenimentului de caritate Comic Relief pentru a sprijini ucrainenii afectați de război.

Alte zeci de companii fie au suspendat tranzacțiile în Rusia, fie au anunțat că nu vor mai vinde produse rusești de la începutul războiului.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close