Antena 3 CNN Externe Un cuplu gay a postat pe Facebook o poză intimă. Ce au făcut imediat autoritățile

Un cuplu gay a postat pe Facebook o poză intimă. Ce au făcut imediat autoritățile

Un cuplu gay a postat pe Facebook o poză intimă. Ce au făcut imediat autoritățile
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    14 Oct 2016   •   12:39

Un cuplu de homosexuali a fost arestat în Indonezia după postarea unei fotografii pe Facebook în care cei doi bărbaţi, dezbrăcaţi până la brâu, se îmbrăţişează, a anunţat vineri poliţia acestei ţări musulmane unde atacurile antigay sunt în creştere, relatează AFP. 

Cei doi bărbaţi, un student de 22 de ani şi un funcţionar în vârstă de 24 de ani, au fost arestaţi marţi la Manado, cel mai mare oraş din insula Sulawesi (centru), după ce mai mulţi internauţi s-au plâns în legătură cu această fotografie publicată pe 9 octombrie, a precizat poliţia. 

"Cuplul a recunoscut că a publicat fotografia pentru a-şi dovedi dragostea", a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al poliţiei. 

La cererea Ministerului Informaţiilor şi Comunicaţiilor care a contactat Facebook pentru a se plânge după postarea acestei imagini considerate nepotrivită, fotografia a fost retrasă din reţeaua socială, au relatat mass-media locale. 

Eliberaţi după ce au fost audiaţi, cei doi bărbaţi gay ar putea fi acuzaţi de încălcarea legislaţiei privind pornografia şi publicaţiile pe reţelele sociale, supuse unor restricţii severe. 

Acest caz intervine după ce Ministerul Tineretului şi Sportului a interzis în această săptămână membrilor comunităţii lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali (LGBT) să candideze pentru un post de ambasador al tinerilor. 

Potrivit anunţului online, candidaţii la acest post nu ar trebui "să fie implicaţi în acte sexuale dezinvolte sau deviante", adăugând că acest lucru ar trebui dovedit printr-un certificat medical. 

În ultimele luni, drepturile comunităţii LGBT în Indonezia s-au deteriorat după o serie de atacuri verbale ale miniştrilor, responsabililor religioşi susţinători ai liniei dure şi organizaţiilor musulmane influente, potrivit unui raport din august al ONG-ului Human Rights Watch (HRW). 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gay indonezia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close