Antena 3 CNN Externe Un cuplu a ajuns, în sfârșit, la altar după o logodnă de aproape 70 de ani

Un cuplu a ajuns, în sfârșit, la altar după o logodnă de aproape 70 de ani

O poveste de dragoste neobișnuită, cu o logodnă care a durat aproape 70 de ani și-a găsit finalul fericit: Alex Hamilton, în vârstă de 90 de ani, a dus-o pe mireasa lui, Jane,în vârstă de 89 de ani, la altar.

Un cuplu a ajuns, în sfârșit, la altar după o logodnă de aproape 70 de ani
Sursa foto: Mirror
de Alexandra Ionescu    |    25 Mai 2022   •   19:29

Mireasa, în scaun cu rotile, îmbrăcată într-o rochie albă, și-a văzut visul cu ochii.

Cuplul, care s-a cunoscut în 1962 - anul în care a fost lansat primul film cu James Bond - a plănuit să se căsătorească, dar nu a reușit niciodată.

Amândoi fuseseră căsătoriți cu alte persoane când s-au cunoscut și s-au îndrăgostit unul de celălalt în 1956, dar au trebuit să aștepte șase ani înainte să se poată întâlni.

Alex a rugat-o pe Jane să se căsătorească cu el când ea și-a părăsit primul soț și amândoi aveau deja copii din relații anterioare.

A fi părinți, împreună cu conducerea unei afaceri a devenit punctul central al vieții lor și nu au ajuns niciodată să-și oficializeze relația.

Jane și-a schimbat numele de familie, iar copiilor lor li s-a spus că nu sunt căsătoriți, după ce aceștia au împlinit 16 ani.

Jane a fost adusă la altar de către nepoata ei, Claire McDonald, în vârstă de 29 de ani, în timp ce nepotul Craig McDonald, în vârstă de 23 de ani, a făcut un tort de nuntă decorat cu flori sălbatice comestibile.

Nunta a fost stabilită, din greșeală, la data în care se încheia Cupa Scoției, dar în ciuda faptului că echipa preferată a pierdut, nimeni nu a părut prea supărat.

Fiica, Sally McDonald, în vârstă de 59 de ani, a spus că ambii ei părinți erau vizibil nervoși și că majoritatea oamenilor la vârsta lor se gândesc la înmormântări, nu la căsătorii.

”Acesta este un eveniment major, a fost cu adevărat frumos. Cred că tata a fost destul de emoționat. Darul suprem pe care trebuia să-i facă, a fost să se căsătorească cu ea.

La momentul în care cuplul s-a cunoscut, Alex avea deja doi copii, iar Jane era și ea mamă a unui copil - locuia în Birmingham în timp ce el se afla în Edinburgh.

Împreună au cinci copii și 11 nepoți, iar nunta lor a avut loc la biserica lor din Tillicoultry, Clackmannanshire, Scoția, unde locuiesc, potrivit Mirror.

Jane a purtat un top alb din broderie Anglaise și pantaloni largi și a folosit un scaun cu rotile electric pentru a ajunge la altar.

Sally a spus că părinții ei încă se comportă ca niște adolescenți îndrăgostiți și flirtează unul cu celălalt în public.

Ea și-a descris părinții ca fiind „neconvenționali” pentru că au conviețuit într-o perioadă în care așteptările sociale erau destul de stricte - și a spus că au standarde stricte cu privire la multe alte lucruri.

”Dacă ieșim la cină cu ei, cei doi se uită peste masă unul la celălalt, sunt întotdeauna atât de obraznici - flirtează unul cu celălalt. Este ca și cum ai avea un nou iubit, doar că ei sunt așa de 60 de ani. Încă ies la întâlniri împreună”.

Se crede că logodna de 60 de ani este un record britanic. Freda Wood și Jack Lee, din Cheshire, s-au cunoscut când erau adolescenți în anii 1950 și s-au logodit până în 1957, dar s-au căsătorit abia în septembrie 2010.

Cea mai lungă logodnă înregistrată a fost între Octavio Guillan și Adriana Martinez. În sfârșit, au făcut pasul după 67 de ani în iunie 1969 în Mexico City.

×
Subiecte în articol: Scotia logodna casatorie
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close