Antena 3 CNN Externe Cuplul Obama-Putin, în fotografia de familie a summitului G20 de la Sankt Petersburg

Cuplul Obama-Putin, în fotografia de familie a summitului G20 de la Sankt Petersburg

Cuplul Obama-Putin, în fotografia de familie a summitului G20 de la Sankt Petersburg
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
06 Sep 2013   •   15:05

Şefii de stat şi de Guvern care au participat la summitul G20 au expediat vineri destul de rapid fotografia de familie, care a încheiat evenimentul găzduit la Sankt Petersburg, marcat de o escaladare între Rusia şi Statele Unite pe tema crizei din Siria, relatează AFP.
   
Sub un cer albastru strălucitor şi pe fundalul solemnului Palat Konstantin, în fosta capitală imperială rusă, participanţii la summit, reprezentând principalele puteri mondiale, au sosit în mai multe grupuri la întâlnirea cu fotografii.
   
Preşedintele american Barack Obama a afişat o anumită destindere. El a venit împreună cu cancelarul german Angela Merkel şi a îmbrăţişat-o pe preşedinta braziliană Dilma Rousseff, cu care întreţine relaţii tensionate din cauza afacerii de spionaj PRISM.
   
Abia după constituirea grupului a venit şi preşedintele rus Vladimir Putin, care a trecut prin faţa lui Obama fără să spună un cuvânt, în drum spre locul său. Cei doi au fost despărţiţi, în fotografie, de preşedintele chinez Xi Jinping.
   
Participanţii la summit au pozat, după aceea, timp de câteva secunde, afişând câteva zâmbete şi salutând cu mâna, după care grupul s-a despărţit, fără ca Putin şi Obama să se privească măcar.



×
Subiecte în articol: Obama Barack Obama Vladimir Putin
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close