Antena 3 CNN Externe Un curier român din Belgia a furat toate telefoanele mobile pe care trebuia să le livreze. Paguba ajunge la 50.000 de euro

Un curier român din Belgia a furat toate telefoanele mobile pe care trebuia să le livreze. Paguba ajunge la 50.000 de euro

Un bărbat român în vârstă de 28 de ani, angajat în Belgia la o firmă de curierat, este cercetat după ce a furat telefoanele mobile pe care trebuia să le livreze. În total, ar fi sustras smartphone-uri în valoare de 48.000 de euro.

Un curier român din Belgia a furat toate telefoanele mobile pe care trebuia să le livreze. Paguba ajunge la 50.000 de euro
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    04 Dec 2023   •   16:46

Un tânăr român în vârstă de 28 de ani, angajat ca șofer curier în Zaventem, a fost adus în fața instanței penale din Mechelen, luni, sub suspiciunea de furtul a zeci de telefoane mobile de lux. Procuratura a solicitat o pedeapsă de doi ani de închisoare. 

"Între decembrie 2020 și aprilie 2021, au dispărut 71 de telefoane mobile scumpe de la firma de curierat unde I.S. era angajat, cu o valoare totală de 48.000 de euro. Smartphone-urile erau scoase din coletele destinate Proximus.

 În timpul anchetei interne, s-a constatat că furturile aveau loc întotdeauna în ziua de joi și că pachetele vizate erau mereu transportate de același curier", a explicat procurorul, potrivit publicației Nieuwsblad.

Românul a sustras telefoanele în timpul traseului dintre depozit și destinatar. În ciuda acuzațiilor, tânărul a negat că ar fi furat telefoanele mobile. Totuși, în posesia lui a fost descoperit un telefon marca iPhone 12 și  700 de euro în numerar. Smartphone-ul s-a dovedit a fi unul dintre dispozitivele furate. 

Citește și: Mircea Bravo, accident cu maşina. A intrat cu autoturismul într-un stâlp de electricitate, iar soţia sa a avut de suferit

Avocatul său a încercat să ridice îndoieli cu privire la implicarea sa în furturi, mai ales că în timpul unei percheziții la domiciliu nu au fost găsite telefoane mobile. 

Tânărul a fost asistat de un traducător de limba franceză, dar acest lucru s-a dovedit insuficient, deoarece limba română este limba sa maternă. Prin urmare, instanța a decis să amâne cazul până săptămâna viitoare, cu asistența unui traducător român.

×
Subiecte în articol: roman arestat furt bunuri telefon mobil
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close