Antena 3 CNN Externe Curtea de Apel Bucureşti refuză arestarea și extrădarea unui cetățean grec acuzat de crimă în Bulgaria

Curtea de Apel Bucureşti refuză arestarea și extrădarea unui cetățean grec acuzat de crimă în Bulgaria

Curtea de Apel București a decis, astăzi, revocarea controlului judiciar pentru un bărbat de origine greacă care este suspectat că ar fi ucis un motociclist în Bulgaria. Instanța a respins procedura de arestare și extrădare a bărbatului.

Curtea de Apel Bucureşti refuză arestarea și extrădarea unui cetățean grec acuzat de crimă în Bulgaria
Sursa foto: Getty Images
de Viorel Aydan Cioroi    |    12 Aug 2021   •   16:35

La finalul lunii iulie, bărbatul, în vârstă de 68 de ani ar fi lovit cu mașina un motociclist din Bulgaria, după care a ascuns cadavrul acestuia și a fugit de la locul accidentului, trecând granița în România.

Șoferul de origine greacă s-a prezentat, ulterior la un service din Măgurele pentru reparații solicitând efectuarea lucrărilor de reparație a mașinii, însă fără a prezenta autorizaţie de reparaţie.

“În urma relaţionării cu autorităţile din Bulgaria, acestea au emis la data de 3 august a.c. pe numele bărbatului, un Mandat European de Arestare,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Bărbatul respectiv are drept de rezidenţă în România”, informa IPJ Ilfov, conform Adevărul.

Accidentul s-a produs pe drumul principal Sofia-Varna, la intersecția pentru satul Ryahovtsite. La virarea la stânga spre sat, șoferul grec nu ar fi acordat prioritate motociclistului de 49 de ani, care se deplasa pe drumul principal, conform NOVA.

 

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close