Antena 3 CNN Externe Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Mali au ajuns în Franţa

Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Mali au ajuns în Franţa

Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Mali au ajuns în Franţa
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    28 Iul 2014   •   17:41

Cutiile negre ale avionului care s-a prăbuşit săptămâna trecută în Mali au ajuns, luni, în Franţa, a anunţat Biroul de anchete şi analize (BEA), care urmează să le decripteze, informează AFP, citată de Agerpres.

„Pot confirma că cele două înregistratoare de zbor ale avionului MD-83 au ajuns la sediul BEA în această dimineaţă”, a declarat o purtătoare de cuvânt a instituţiei.

Reprezentanta BEA a mai precizat că efectuarea anchetei tehnice, menită să determine cauzele accidentului fără a stabili şi responsabilităţi penale, le revine autorităţilor din Mali.

O sursă apropiată anchetei a afirmat că una dintre cele două cutii negre este foarte avariată la nivel exterior, însă informaţia nu a fost confirmată oficial.

Sâmbătă, directorul BEA din Franţa, Remi Jouty, a explicat că, dacă înregistratoarele de zbor sunt în stare bună, extragerea informaţiilor brute poate fi destul de rapidă, de ordinul a câteva ore.

În schimb, dacă starea lor este proastă, extragerea datelor poate dura mai multe zile sau chiar săptămâni.

Prăbuşirea cursei MD-83, joi, s-a soldat cu 118 morţi, dintre care 54 erau francezi.

Avionul, închiriat de Air Algerie de la societatea spaniolă SwiftAir, plecase de la Ouagadougou spre Alger în noaptea de miercuri spre joi, dar, după 50 de minute de la decolare, s-a prăbuşit pe teritoriul malian.

×
Subiecte în articol: avion prabusit Franta
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close