Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea de 6,3 în China. Nu se cunosc încă informaţii despre victime

Cutremur cu magnitudinea de 6,3 în China. Nu se cunosc încă informaţii despre victime

Cutremur cu magnitudinea de 6,3 în China. Nu se cunosc încă informaţii despre victime
Sursa foto: Foto: kaiserfam.com
12 Aug 2012   •   18:33

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs duminică în vestul Chinei, la frontiera dintre Xinjiang şi Tibet, o regiune puţin locuită, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, relatează Mediafax.
   
Imediat după cutremur nu se ştia dacă existau victime sau pagube. Echipe de intervenţie au fost trimise în această zonă muntoasă pentru a evalua situaţia.
   
Cutremurul, al cărui epicentru s-a aflat la doar nouă kilometri adâncime, s-a produs la ora locală 18.45 (13.45, ora României), la aproximativ 280 de kilometri de oraşul Hotan, în sudul Xinjiangului, a precizat USGS.
   
Centrul chinez pentru cutremure a evaluat magnitudinea sismului la 6,2 şi a situat hipocentrul la 30 de kilometri adâncime, a anunţat agenţia oficială China Nouă.
   
"O echipă de salvatori şi oficiali sunt în drum către zona afectată de cutremur, care s-a produs într-o regiune muntoasă", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul Biroului pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul comitatului Yutian, cunoscut şi sub numele de Keriya.
   
"Până în prezent nu am primit nicio informaţie", a adăugat el.
   
Acest comitat se află în sudul vastului deşert Taklamakan.
 

×
Subiecte în articol: cutremur seism China magnitudine
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close