Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter, în insulele Samoa

Cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter, în insulele Samoa

Cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter, în insulele Samoa
Sursa foto: cutremur
02 Oct 2009   •   08:13

Un nou cutremur de magnitudine 6.3 s-a produs vineri, puţin după ora 4.00, ora României, în Pacificul de Sud, în largul insulelor Tonga şi Samoa. Nu s-a emis nici o alertă de tsunami şi nu sunt, deocamdată, informaţii despre eventuale victime sau pagube.

Un reporter aflat în arhipelagul Samoa afirmă că seismul nu a fost perceput acolo. Tonga şi Samoa au fost devastate, marţi, de un seism de magnitudine 8 urmat de un tsunami.

Asia a fost devastată de o serie de cutremure de mare intensitate, dar şi de taifunul Ketsana care a lovit Filipine, Vietnam, Cambodgia şi Laos.

Cel puţin 160 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci sunt daţi dispăruţi după seismul urmat de tsunami, înregistrat marţi în Samoa, în Oceanul Pacific. Epicentrul seismului s-a situat la aproximativ 200 de kilometri de arhipelagul Samoa, din care o parte este stat independent, iar cealaltă aparţine Statelor Unite.
În urma seismelor, haosul a domnit pe străzile oraşului Pago Pago, capitala insulelor Samoa Americană. Miercuri, la o zi de la curtemur, Pago Pago, care are 65.000 de locuitori, a fost devastat. Majoritatea majoritatea magazinelor şi parterurilor clădirilor de birouri fiind distruse şi abandonate hoţilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cutremur magnitudine
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close