Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea de 6,8 în insulele Solomon, din Pacific

Cutremur cu magnitudinea de 6,8 în insulele Solomon, din Pacific

Cutremur cu magnitudinea de 6,8 în insulele Solomon, din Pacific
Sursa foto: cutremur
11 Apr 2010   •   13:48

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8 s-a produs duminică în apropiere de insulele Solomon, în vestul Pacificului, a anunţat institutul american de geofizică, USGS, citat de AFP. Iniţial fusese anunţată o magnitudine de 7,1 pe scara Richter.

Nu a fost lansată nicio alertă de tsunami şi nici nu au fost anunţate pagube materiale.

Seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 52 de kilometri şi la 97 de kilometri sud-vest de Kira Kira, pe insula Makira, a anunţat USGS.

În plus, Centrul pentru tsunami din Pacific a anunţat că nu există nici o ameninţare majoră dar că "seismele cu o intensitate similară pot genera tsunami localizate care pot fi distrugătoare pentru zonele de coastă situate la o distanţă de 100 de kilometri de epicentru".

Insulele Solomon sunt afectate frecvent de cutremure. În aprilie 2007, un seism cu magintudinea 8 a provocat moartea a peste 50 de persoane şi a lăsate alte câteva mii fără locuinţe.

La 29 septembrie 2009, regiunea a fost afectată de un cutremur puternic urmat de un tsunami devastator, soldate cu moartea a 186 de persoane în Samoa şi Tonga.

Antena3.ro




×
Subiecte în articol: cutremur seism magnitudine Pacific
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close