Cutremur cu magnitudinea de 6,8 în insulele Solomon, din Pacific

11 Apr 2010   •   13:48
Cutremur cu magnitudinea de 6,8 în insulele Solomon, din Pacific cutremur

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8 s-a produs duminică în apropiere de insulele Solomon, în vestul Pacificului, a anunţat institutul american de geofizică, USGS, citat de AFP. Iniţial fusese anunţată o magnitudine de 7,1 pe scara Richter.

Nu a fost lansată nicio alertă de tsunami şi nici nu au fost anunţate pagube materiale.

Seismul s-a produs la o adâncime de aproximativ 52 de kilometri şi la 97 de kilometri sud-vest de Kira Kira, pe insula Makira, a anunţat USGS.

În plus, Centrul pentru tsunami din Pacific a anunţat că nu există nici o ameninţare majoră dar că "seismele cu o intensitate similară pot genera tsunami localizate care pot fi distrugătoare pentru zonele de coastă situate la o distanţă de 100 de kilometri de epicentru".

Insulele Solomon sunt afectate frecvent de cutremure. În aprilie 2007, un seism cu magintudinea 8 a provocat moartea a peste 50 de persoane şi a lăsate alte câteva mii fără locuinţe.

La 29 septembrie 2009, regiunea a fost afectată de un cutremur puternic urmat de un tsunami devastator, soldate cu moartea a 186 de persoane în Samoa şi Tonga.

Antena3.ro
Parteneri
x close