Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea de 6,9 în Peru. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Cutremur cu magnitudinea de 6,9 în Peru. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Cutremur cu magnitudinea de 6,9 în Peru. Nu a fost emisă alertă de tsunami
Sursa foto: Foto: abc.net.au
29 Oct 2011   •   19:53

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 s-a produs vineri în regiunea Ica din partea central-vestică a statului Peru, a anunţat institutul american de geofizică USGS, citat de AFP.
   
Potrivit USGS, cutremurul s-a produs la ora locală 13.54 (21.54 ora României), la circa 300 de kilometri sud-est de Lima. Corectând o primă estimare, USGS a localizat hipocentrul seismului la 34,9 km, după ce anterior estimase această adâncime la 14,8 kilometri. Pentru a măsura cutremurele, USGS foloseşte scara magnitudinii de moment.
   
Autorităţile peruane nu au primit informaţii privind producerea unor pagube în urma seismului, localizat la 51 de kilometri sud-vest de oraşul Ica, reşedinţa provinciei cu acelaşi nume. Potrivit Institutului de geofizică din Peru, seismul a avut magnitudinea de 6,7 pe scara Richter.
   
Cutremurul a fost resimţit până la Lima, unde locuitorii cuprinşi de panică au evacuat locurile de muncă şi reşedinţele pentru a ieşi în stradă.
   
Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific, cu sediul la Hawaii (Statele Unite), nu a emis nicio alertă.
   
Cutremurele sunt frecvente în Peru. La 15 august 2007, un seism cu magnitudinea de 7,9 a afectat provincia Ica, provocând moartea a 600 de persoane.

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close