Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea de 7,1 în sud-vestul Columbiei

Cutremur cu magnitudinea de 7,1 în sud-vestul Columbiei

Cutremur cu magnitudinea de 7,1 în sud-vestul Columbiei
Sursa foto: Foto: papayblog.com
30 Sep 2012   •   23:10
UPDATE 23.00 - Cutremurul a fost resimţit în mare parte din ţară, în cel puţin opt provincii (Cauca, Huila, Valle, Risaralda, Quindio, Antioquia, Caldas, Tolima, Choco şi Cundinamarca) situate în sud-vestul, vestul şi centrul Columbiei.

La Quito, cutremurul a fost resimţit timp de aproximativ 30 de secunde, în special în clădirile înalte, a constatat un jurnalist AFP. Emisiunile mai multor posturi de radio au fost întrerupte pentru anunţarea seismului.



Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 a fost întregistrat duminică la ora locală 11.31 (19.31, ora României) în oraşul La Vega, în sud-vestul Columbiei, a anunţat Agenţia Naţională columbiană de Sismologie, relatează AFP.
   
Cutremurul s-a produs în departamentul Cauca, la o adâncime de aproximativ 169 de kilometri, a adăugat purtătorul de cuvânt al Agenţiei, precizând că nu dispune imediat de nicio informaţie cu privire la eventuale victime sau pagube.
   
La rândul său, Institutul american de geofizică USGS a anunţat că a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 7,4.
   
Seismul, al cărui epicentru a fost localizat la aproximativ 20 de kilometri est de oraşul La Vega şi la aproximativ 236 de kilometri nord-est de Quito, capitala Ecuadorului, la o adâncime de aproximativ 150,4 kilometri, s-a produs la ora 16.31 GMT (19.31, ora României), potrivit USGS.
   
Nicio alertă de tsunami nu a fost lansată.

Ţările andine din America Latină, inclusiv Columbia şi Ecuadorul, sunt situate pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă care concentrează aproximativ 85% din activitatea seismică terestră.




×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close