Antena 3 CNN Externe Cutremur de 5,7 resimţit la Montreal şi Ottawa. Mai multe clădiri au fost evacuate

Cutremur de 5,7 resimţit la Montreal şi Ottawa. Mai multe clădiri au fost evacuate

Cutremur de 5,7 resimţit la Montreal şi Ottawa. Mai multe clădiri au fost evacuate
23 Iun 2010   •   23:16

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs miercuri, în jurul orei 17:45 GMT (20.45 ora României), la Montreal şi la Ottawa, capitala Canadei, relatează jurnalişti ai AFP. Potrivit acestora, mai multe clădiri din centrul capitalei canadiene au fost evacuate. Cutremurul s-a resimţit şi la Toronto, acolo unde va începe sâmbătă reuniunea G20.

Epicentrul seismului a fost localizat în regiunea Buckingham, la 25 de kilometri nord-est de Ottawa. Magnitudinea de moment a seismului a fost evaluată de Institutul geologic american la 5,5.

Timp de mai multe zeci de secunde pereţii imobilelor din Montreal s-auzguduit însă oamenii nu s-au panicat, relatează un jurnalist AFP. Totuşi, mai multe clădiri mari au fost evacuate în centrul capitalei iar străzile s-au umplut de angajaţii ieşiţi de urgenţă din birouri. Nici după ce trecuseră trei sferturi de oră de la cutremur aceştia nu primiseră permisiunea de a intra în clădiri. Sediul cotidianului Globe and Mail a fost evacuat în totalitate.

Mai multe fisuri au apărut pe zidurile clădirii presei parlamentare, dar şi pe clădirea în care se află biroul AFP din Ottawa. Ultimul cutremur important din regiune a avut loc în 1988, a avut magnitudinea de 6 şi a provocat pagube minore în regiunea Saguenay, la 500 de kilometri nord-est de Montreal. Zeci de cutremure se produc anual în Quebec, ele fiind asociate faliei Logan.

Foto: ottawa.ca

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close