Antena 3 CNN Externe Cutremur de 6,1 grade în Filipine. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Cutremur de 6,1 grade în Filipine. Nu a fost emisă alertă de tsunami

Cutremur de 6,1 grade în Filipine. Nu a fost emisă alertă de tsunami
Sursa foto: Foto: INTACT Images
17 Iun 2012   •   09:50

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 a fost înregistrat duminică dimineaţa în largul coastei de vest a Insulei Luzon, principala insulă din Filipine, fără să producă victime potrivit primelor informaţii, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, relatează AFP.
   
Seismul nu a declanşat şi o alertă de tsunami.
   
Epicentrul cutremurului, care s-a produs la ora locală 6.18 (1.18, ora României), a fost localizat la 182 de kilometri nord-vest de capitala filipineză Manilla, la o adâncime de 35 de kilometri, potrivit USGS.
   
Replici au fost resimţite în mai multe locuri, inclusiv la Manilla, dar şeful serviciilor Securităţii Civile Benito Ramos a anunţat că pare să nu fi produs victime sau pagube.
   
În februarie, un cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a soldat cu aproximativ 100 de morţi şi dispăruţi într-o alunecare de teren, în centrul arhipelagului, pe Insula Negros.
   
Filipinele, un arhipelag alcătuit din peste 7.000 de insule, se află pe "Centura de Foc" a Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci tectonice, provocând frecvente activităţi seismice şi vulcanice.
   
O falie seismică importantă se situează chiar sub capitală, în care trăiesc aproximativ 12 milioane de locuitori, iar seismologii avertizează de mult timp asupra posibilităţii unui cutremur puternic ce ar avea consecinţe dramatice.

×
Subiecte în articol: cutremur seism filipine tsunami USGS
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close