Antena 3 CNN Externe Cutremur de 6.2 grade în Iran. Încă nu a fost raportat un bilanţ cu privire la victime sau pagube

Cutremur de 6.2 grade în Iran. Încă nu a fost raportat un bilanţ cu privire la victime sau pagube

Cutremur de 6.2 grade în Iran. Încă nu a fost raportat un bilanţ cu privire la victime sau pagube
Sursa foto: Foto: INTACT images/EPA
11 Aug 2012   •   17:08

Două cutremure importante s-au produs sâmbătă în zona Tabrizului, un oraş cu 1,5 milioane de locuitori, în nord-vestul Iranului, provocând panică, potrivit presei, care a nu a furnizat pentru moment niciun bilanţ cu privire la victime sau pagube, relatează AFP.
   
Cutremurul, cu o magnitudine de 6,2, al cărui epicentru s-a aflat la aproximativ 60 de kilometri de Tabriz şi la aproximativ zece kilometri adâncime, s-a produs la ora locală 16.53 (15.23, ora României), a anunţat Centrul Seismologic al Universităţii de la Teheran.
   
O replică cu magnitudinea de 6,0 a urmat la ora locală 17.04 (16.34, ora României), potrivit aceleiaşi surse.
   
Agenţiile Mehr şi Fars au anunţat că comunicaţiile telefonice terestre şi mobile au fost întrerupte de către cutremur, îngreunând obţinerea de informaţii despre acest seism.
   
Potrivit celor două agenţii, locuitorii din Tabriz, îngroziţi, au ieşit din locuinţe pe stradă.
   
Institutul american de geofizică USGS, care supraveghează producerea de seisme pe întreaga planetă, a confirmat aceste cutremure.
   
USGS a estimat la 6,2 pe scara magnitudinii de moment primul cutremur şi la 6,3 pe al doilea, o scară utilizată pentru cutremure cu o magnitudine mai mare de 5.
   
Iranul este situat deasupra mai multor falii seismice importante şi a fost afectat de numeroase cutremure devastatoare. În cel mai sângeros cutremur înregistrat în această ţară în ultima perioadă au murit 31.000 de persoane, reprezentând aproape un sfert din populaţie, în oraşul Bam (sud), în decembrie 2003.

×
Subiecte în articol: cutremur seism oras
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close