Antena 3 CNN Externe CUTREMUR de 6.3 grade/Richter în zona unei centrale nucleare din Iran. Cel puţin 30 de oameni au murit

CUTREMUR de 6.3 grade/Richter în zona unei centrale nucleare din Iran. Cel puţin 30 de oameni au murit

CUTREMUR de 6.3 grade/Richter în zona unei centrale nucleare din Iran. Cel puţin 30 de oameni au murit
de S.T.    |    09 Apr 2013   •   23:20

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter s-a produs în regiunea oraşului Bushehr din Iran, transmite US Geological Survey.

UPDATE- Cel puţin 30 de persoane au murit, iar alte aproximativ 800 au fost rănite în urma cutremurului de 6,3 (6,1, potrivit Institutului seismic iranian) produs marţi în sudul Iranului, anunţă autorităţile locale.

UPDATE- Cel puţin 20 de persoane au murit în urma cutremurului de 6,3 (6,1, potrivit Institutului seismic iranian) produs marţi în sudul Iranului, anunţă autorităţile locale, citate de AFP.

În aceeaşi zonă este amplasată Centrala Nucleară Bushehr, situată la 17 km de oraş. Contactaţi de presă, mai mulţi ingineri şi specialişti ruşi au dat asigurări că această facilitate este proiectată să reziste la mişcări telurice mult mai puternice.

Epicentrul seismului a fost localizat la 90 de kilometri distanţă de centrală, informează RIA Novosti, la o adâncime de 10 kilometri.

Cutremurul s-a resimţi şi în zona golfului, în Dubai şi Abu Dhabi, transmite Reuters. Din primele relatări reiese că trei persoane şi-au pierdut viaţa.

Centrala Nucleară Bushehr este singura de acest tip din Iran.

Oraşul limitrof are o populaţie de 160.000 de oameni şi este aşezat pe coasta sud-vestică a ţării.

Teritoriul iranian se întinde de-a lungul a câtorva falii subterane majore şi este frecvent scena unor cutremure puternice. În august 2012, două seisme au lovit nordestul iranian, provocând moartea a peste 300 de persoane şi rănirea altor 4500.

×
Subiecte în articol: Dubai Abu Dhabi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close