Antena 3 CNN Externe Cutremur de 6,8 grade în Filipine. Cel puţin 43 morţi şi 29 de dispăruţi. A urmat o replică de 6,2 grade

Cutremur de 6,8 grade în Filipine. Cel puţin 43 morţi şi 29 de dispăruţi. A urmat o replică de 6,2 grade

Cutremur de 6,8 grade în Filipine. Cel puţin 43 morţi şi 29 de dispăruţi. A urmat o replică de 6,2 grade
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    06 Feb 2012   •   08:31
Update 14.05 - Potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţilor filipineze, 43 de persoane au murit în urma cutremurului de luni, de 6,8 grade pe scara magnitudinii de moment.

Update 13.30
- Cutremurul puternic cu magnitudinea de 6,8 care s-a produs luni în centrul arhipelagului Filipine a provocat moartea a cel puţin 14 persoane şi dispariţia altor 29, a anunţat poliţia, în timp ce o replică având magnitudinea de 6,2 a avut loc la câteva ore după seismul iniţial.

Update 11.00
- Cel puţin şapte persoane au murit în urma cutremurului din Filipine, au anunţat autorităţile citate de AFP.

Cel puţin o persoană a murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,8 produs, luni, în centrul arhipelagului Filipine, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Seismul, cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara momentului, s-a produs în centrul arhipelagului Filipine, potrivit Institutului american de geofizică (USGS).

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 46 de kilometri, în jurul prânzului (05.49, ora României), iar epicentrul a fost localizat în mare, între insulele Negros şi Cebu.

Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific, cu sediul în Hawaii, a anunţat că nu există pericolul unui tsunami devastator. Instituţia a ridicat însă nivelul de alertă şi a cerut populaţiei din Negros să se îndepărteze de plaje şi să rămână vigilentă în privinţa nivelului mării.

Seismul a provocat adevărate scene de panică, potrivit locuitorilor şi seismologilor.

"Un copil a fost zdrobit de un perete care s-a prăbuşit în centrul Negros", a declarat Benito Ramos, şeful Biroului pentru apărarea civilă.

Mai multe ferestre s-au spart şi zidurile clădirilor s-au fisurat în oraşele Cebu (insula Cebu) şi San Carlos (insula Negros), dar nicio structură nu s-a prăbuşit, potrivit primelor informaţii, a anunţat el.

Sâmbătă, un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în largul coastei de est a arhipelagului, în apropiere de insula Samar, situată la nord-est de Cebu şi Negros.

Filipine, arhipelag compus din peste 7.000 de insule, este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci tectonice, provocând frecvente activităţi seismice şi vulcanice.

×
Subiecte în articol: filipine morti cutremur seism disparuti
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close