Antena 3 CNN Externe UPDATE. Dezastru în Ecuador, în urma cutremurului de 7,8 grade. 233 de persoane au murit, armata este în alertă

UPDATE. Dezastru în Ecuador, în urma cutremurului de 7,8 grade. 233 de persoane au murit, armata este în alertă

UPDATE. Dezastru în Ecuador, în urma cutremurului de 7,8 grade. 233 de persoane au murit, armata este în alertă
17 Apr 2016   •   18:33

UPDATE: Operațiunile de salvare sunt în plină derulare în Ecuador, după ce țara a fost lovită de cel mai puternic cutremur din ultimii zeci de ani.

Președintele statului, Rafael Correa, a anunțat în urmă cu puțin timp, că cel puțin 233 de persoane au fost ucise în dezastru.

10.000 de militari și 3.500 de polițiști participă la misiunile de salvare, conform BBC

Cutremurul a fost resimțit inclusiv într-una din țările vecine, Columbia.

----------------------------

Bilanţul actualizat al victimelor cutremului cu magnitudinea 7,8 care a lovit sâmbătă vestul Ecuadorului este de 41 de morţi, a anunţat vicepreşedintele acestei ţări, Jorge Glas, citat de agenţia EFE, transmite Agerpres.

Pe de altă parte, Centrul de Alerte de Tsunami în Pacific (PTWC) a anunţat că ameninţarea unui val seismic a trecut în mare parte. Anterior, circa 20 de state din zona Oceanului Pacific au declarat alertă de tsunami. Peru, ţară care se învecinează cu Ecuadorul, a anunţat deja că a anulat alerta.

Şi vicepreşedintele Ecuadorului a transmis persoanelor care şi-au părăsit locuinţele în zona de coastă - pentru a se refugia în zone mai înalte astfel încât să fie la adăpost de un eventual tsunami - că se pot întoarce la casele lor, întrucât nu mai există ameninţarea unui val seismic.

Cât despre numărul victimelor, vicepreşedintele Jorge Glas a menţionat că din nefericire acesta va creşte în orele următoare, el amintind că seismul produs sâmbătă este cel mai puternic care a lovit Ecuadorul după cel din anul 1979. Deocamdată nu s-a comunicat un bilanţ al răniţilor.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close