Antena 3 CNN Externe CUTREMUR în Los Angeles. Americanii se tem de "The Big One"

CUTREMUR în Los Angeles. Americanii se tem de "The Big One"

CUTREMUR în Los Angeles. Americanii se tem de "The Big One"
29 Mar 2014   •   11:27
Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 a fost resimţit, vineri, la Los Angeles, unde deocamdată nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, a anunţat institutul american de geofizică USGS, relatează AFP, conform Mediafax.
Epicentrul acestui cutremur a fost situat în apropiere de La Hambra, la aproximativ 45 de kilometri sud-est de centrul Los Angeles. Seismul, care a avut loc la o adâncime de 1,6 kilometri, a fost resimţit în toată metropola californiană, declanşând alarmele unor maşini din unele cartiere.
Acest seism are loc după un alt cutremur cu magnitudinea de 4,4 care a trezit la 17 martie locuitorii din Los Angeles, epicentrul fiind de această dată situat la mai puţin de zece kilometri de cartierul Westwood, în apropiere de Hollywood.
 
California se teme de multă vreme de "Big One", un cutremur devastator care ar provoca importante pagube. Celebrul stat din vestul american este situat pe Cercul de Foc, o zonă cu puternică activitate seismică ce înconjoară Oceanul Pacific şi unde a avut loc şi cutremurul urmat de tsunami care a afectat dur Japonia în martie 2011.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close