Cutremur în sistemul financiar din Germania. Zeci de bănci și companii, investigate pentru evaziune de miliarde de euro

29 Iun 2018   •   16:01
Cutremur în sistemul financiar din Germania. Zeci de bănci și companii, investigate pentru evaziune de miliarde de euro

Procurorii din Germania se pregătesc să facă primele acuzații într-un dosar de evaziune fiscală, care implică unele dintre cele mai mari nume din industria financiară.

Aceștia verifică documente de la zeci de bănci, case de brokeraj, companii financiare și de avocatură, și audiază sute de persoane implicate, au declarat sursele care și-au păstrat anonimatul, pentru că nu sunt autorizate să discute despre anchetă.

Investigațiile implică și tranzacții ale unor giganți financiari precum Barclays, Goldman Sachs Group, Bank of America, Macquarie și BNP Paribas, iar primele acuzații vor fi stabilite până la finalul acestui an, scrie stirileprotv.ro.

Ancheta, care se desfășoară de mai bine de cinci ani, a început să dea roade, pe măsură ce martorii au început să vorbească. Echipa de la Koln colaborează cu colegi de la Munchen și Frankfurt, care au pus sub acuzare șase oameni luna trecută, inclusiv foști bancheri de la filiala din Londra a UniCredit.

Pentru mai bine de zece ani, marile bănci au ajutat investitorii să interpreteze și să exploateze codul fiscal german, care părea să permită ca două entități să dețină același pachet de acțiuni și, implicit, le dădea dreptul să ramburseze taxele reținute pentru dividende.

Parteneri
x close