Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea de 6,7, la o adâncime de 60 de kilometri, a zguduit sudul Insulelor Filipine

Cutremur cu magnitudinea de 6,7, la o adâncime de 60 de kilometri, a zguduit sudul Insulelor Filipine

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 a zguduit, astăzi, regiunea Mindanao din sudul Filipinelor, a anunță Centrul German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ).

Cutremur cu magnitudinea de 6,7, la o adâncime de 60 de kilometri, a zguduit sudul Insulelor Filipine
Sursa foto: Getty Images
de Alin Tarnovschi    |    17 Noi 2023   •   13:00

Autoritățile filipineze au raportat până acum doar pagube, scrie Reuters.

Cutremurul s-a produs în largul coastelor din Mindanao, în apropiere de orașul General Santos, la o adâncime de 60 km, a precizat GFZ, citat de Reuters. Centrul German a raportat anterior magnitudinea de 6,9.

Agenția filipineză de seismologie PHIVOLCS și Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific au declarat că nu se așteaptă un tsunami.

Amor Mio, șeful poliției din orașul Koronadal, situat în apropierea epicentrului cutremurului, a declarat că nu au fost raportate victime, dar oficialii verifică un centru comercial care ar fi fost avariat, notează Mediafax.

"S-a ordonat evacuarea angajaților pentru siguranța lor. Potrivit poliției din zonă, au existat pagube importante, dar nu am putut stabili cu certitudine amploarea acestora", a declarat Mio prin telefon.

Directorul PHIVOLCS, Teresito Bacolcol, a declarat pentru postul de radio DZRH că intensitatea cutremurului a fost "distructivă, așa că ne așteptam la pagube".

Cutremurul a durat câteva secunde, a precizat el, sfătuind locuitorii să fie în alertă pentru replici de până la magnitudinea 6,2.

×
Subiecte în articol: cutremur filipine
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close