Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea 5,9 în Pakistan: cel puțin 20 de persoane au murit, iar peste 150 au fost rănite

Cutremur cu magnitudinea 5,9 în Pakistan: cel puțin 20 de persoane au murit, iar peste 150 au fost rănite

Cel puţin 20 de persoane au decedat, joi dimineaţa, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade, produs în sud-vestul Pakistanului, în provincia Balochistan, la aproximativ 430 de mile sud-vest de capitala Islamabad.

Cutremur cu magnitudinea 5,9 în Pakistan: cel puțin 20 de persoane au murit, iar peste 150 au fost rănite
Sursa foto: Twitter/DailySabah
de Alexandra Ionescu    |    07 Oct 2021   •   17:10

Printre morți sunt și sașe copii. De asemenea, patru persoane care lucrau într-o mină de cărbune au fost ucise după ce galeria s-a prăbușit. Răniții în stare gravă au fost transportați cu elicoptere militare la spitale din orașele mari. 

 

Bilanțul seismului, a cărui magnitudine inițială a fost estimată la 5,7 grade, dar a fost ridicată la 5,9, ar putea crește, anunță autoritățile locale.

Epicentrul s-a situat la o adâncime de 20,8 kilometri.

Numeroase familii au rămas fără adăpost, după ce în jur de 100 de case s-au prăbușit.

Au fost provocate alunecări de teren și mai multe case din regiune au fost avariate, a declarat Naseer Ahmed Nasir, directorul general al Autorității Naționale regionale de Gestionare a Dezastrelor, potrivit ziarului Dawn.

Potrivit rapoartelor, seismul a fost resimțit în Quetta, Sibi, Pishin, Chaman și în alte orașe din Baluchistan, o provincie din vestul Pakistanului.

Pakistanul este situat de-a lungul graniței dintre placa tectonică eurasiatică și placa indiană. Acesta din urmă se deplasează spre nord de aproximativ 100 de milioane de ani, ciocnindu-se cu placa eurasiatică. Acest proces geologic masiv, care a dus la formarea munţilor Himalaya și a altor lanțuri montane din apropiere, provoacă cutremure puternice.

×
Subiecte în articol: cutremur pakistan morti
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close