Antena 3 CNN Externe Un cutremur puternic de 6,5 grade a lovit China

Un cutremur puternic de 6,5 grade a lovit China

Un cutremur de mică adâncime cu magnitudinea 6,5 ​​a fost raportat dimineața devreme în apropiere de Xining, Qinghai, China.

Un cutremur puternic de 6,5 grade a lovit China
Sursa foto: Pixabay.com
de Alexandra Ionescu    |    07 Ian 2022   •   20:32

Potrivit Centrului German de Cercetare pentru Geoștiințe (GFZ), cutremurul a avut loc sâmbătă, 8 ianuarie 2022, la ora locală 1:45 am, la o adâncime mică de 10 km.

Cutremurele de mică adâncime sunt resimțite mai puternic decât cele mai profunde, deoarece sunt mai aproape de suprafață. Mărimea exactă, epicentrul și adâncimea cutremurului ar putea fi revizuite în următoarele ore sau minute, pe măsură ce seismologii revizuiesc datele și își perfecționează calculele sau pe măsură ce alte agenții își emit raportul.

Un al doilea raport de la Réseau National de Surveillance Sismique (RéNaSS) din Franța, care a enumerat cutremurul cu magnitudinea 6,4.  O a treia agenție, Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC), a raportat același cutremur cu magnitudinea 6,2.

Pe baza datelor seismice preliminare, seismul a fost probabil resimțit de multe persoane în zona epicentrului. Nu ar fi trebuit să provoace daune semnificative, în afară de obiectele căzute de pe rafturi, geamuri sparte etc.

×
Subiecte în articol: cutremur China magnitudine
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close