Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic cu magnitudinea de 7,2, în Chile. 7.000 de persoane, evacuate de pe litoral

Cutremur puternic cu magnitudinea de 7,2, în Chile. 7.000 de persoane, evacuate de pe litoral

Cutremur puternic cu magnitudinea de 7,2, în Chile. 7.000 de persoane, evacuate de pe litoral
de O.P.    |    26 Mar 2012   •   07:32

 Un cutremur puternic, cu magnitudinea cuprinsă între 6,4 şi 7,2 potrivit diferitelor institute, a afectat duminică seara centrul statului Chile, provocând rănirea câtorva persoane şi evacuarea preventivă a 7.000 de oameni pe litoral, deşi oficial nu s-a emis risc de tsunami, relatează AFP.
  
Aproximativ 7.000 de persoane, potrivit Biroului Naţional pentru Urgenţe (ONEMI), erau vizate de evacuarea litoralului în Maule, o regiune cu staţiuni balneare situată la 300 de kilometri sud de Santiago.
  
Seismul, cu magnitudinea 7,2 potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), s-a produs la 22.37 GMT (1.37, ora României), la 32 de kilometri de oraşul Talca, la o adâncime de 30 de kilometri. Serviciul seismologic din Chile a măsurat o magnitudine de 6,4.
  
Cutremurul "nu întruneşte caracteristicile necesare pentru a genera un tsunami pe coastele din Chile", a subliniat Onemi în mai multe buletine consecutive. Totuşi, direcţia regională din Maule a "decis să efectueze o evacuare preventivă în zona de litoral a regiunii, din cauza observării unei retrageri a mării".
  
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andres Chadwick, a subliniat că evacuarea avea caracter pur preventiv şi că "observările vizuale" privind retragerea mării "nu sunt confirmate de date tehnice" ale Serviciului hidrografic al Marinei, nici de organismele internaţionale.
  
Seismul, care a fost simţit aproape un minut, a determinat sute de persoane să iasă pe străzi la Talca, un oraş cu circa 200.000 de locuitori. Cutremurul a fost resimţit şi în capitala ţării, Santiago.




×
Subiecte în articol: cutremure seisme alerta de tsunami
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close