Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic, de 6,8 pe scara Richter. În ultima săptămână numărul seismelor s-a dublat

Cutremur puternic, de 6,8 pe scara Richter. În ultima săptămână numărul seismelor s-a dublat

Cutremur puternic, de 6,8 pe scara Richter. În ultima săptămână numărul seismelor s-a dublat
de O.P.    |    16 Aug 2013   •   08:49

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 s-a produs vineri în Noua Zeelandă, în nordul insulei sudice, în apropiere de capitala Wellington, o regiune care a înregistrat o creştere netă a numărului de cutremure în ultimele săptămâni.

Cutremurul a avut loc în jurul orei 02.30 GMT (05.30 ora României), la cinci kilometri est de orăşelul Seddon, în strâmtoarea Cook, la o adâncime de 10,6 kilometri, a anunţat institutul american de geofizică USGS, care nu a declanşat o alertă de tsunami. Cutremurul a fost resimţit din Christchurch, în insula de sud, până în Auckland, în insula de nord.

Seismul, urmat de mai multe replici, a fost foarte puternic la Wellington, unde angajaţii s-au grăbit să se ascundă sub mese în birouri pentru a se proteja.

Mai multe cutremure, care nu au provocat pagube materiale semnificative, s-au produs în iulie în această regiune situată la aproximativ 200 de kilometri nord de Christchurch, al doilea oraş ca mărime al Noii Zeelande, al cărui centru a fost distrus în februarie 2011 de un cutremur soldat cu 185 de morţi.

×
Subiecte în articol: cutremur seisme
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close