Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic în Indonezia. Două persoane au decedat, iar alte zeci sunt rănite

Cutremur puternic în Indonezia. Două persoane au decedat, iar alte zeci sunt rănite

Cutremur puternic în Indonezia. Două persoane au decedat, iar alte zeci sunt rănite
19 Apr 2018   •   09:53

 Un cutremur de mică adâncime care s-a produs miercuri în provincia Java Centrală din Indonezia a provocat moartea a 2 persoane, rănirea altor 21 şi a avariat peste 300 de clădiri, a anunţat joi un reprezentant al agenţiei de administrare a dezastrelor, citat de agenţia Xinhua. 

Peste două mii de persoane s-au adăpostit în centre de evacuare amenajate după seism, a precizat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Administrare a Dezastrelor Naturale. 

Toate persoanele rănite au primit îngrijiri medicale la o clinică şi la un spital din provincie, a adăugat el. 

Cutremurul, cu magnitudinea de 4,4, s-a produs la adâncimea de numai 4 kilometri, miercuri, la ora locală 13:28, conform informaţiilor Agenţiei de geofizică şi meteorologie. 

''Cel mai puternic impact a fost în sub-districtul Kalibening din districtul Banjarnegara deoarece solul instabil a sporit riscurile'', a precizat Sutopo pentru Xinhua. 

Potrivit purtătorului de cuvânt, 316 locuinţe, patru moschei şi clădirile a două şcoli au fost grav afectate, iar 2.104 persoane şi-au părăsit casele şi s-au refugiat în centrele de evacuare. 

Aproape două sute de soldaţi, echipe de căutare şi salvare şi angajaţi ai agenţiei de administrare a dezastrelor participă în comun la acţiunile de intervenţie în zonele afectate, a mai spus Sutopo, care a adăugat că apa potabilă şi alimentele se numără printre nevoile imediate ale celor mai afectaţi. 

Indonezia este o ţară frecvent afectată de seisme din cauza localizării sale în zona numită "Cercul de foc al Pacificului", cea mai întinsă şi activă regiune vulcanică de pe Terra

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: victime indonezia cutremur
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close