Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic în largul coastelor Californiei. Sunt aşteptate peste 300 de replici

Cutremur puternic în largul coastelor Californiei. Sunt aşteptate peste 300 de replici

Cutremur puternic în largul coastelor Californiei. Sunt aşteptate peste 300 de replici
10 Mar 2014   •   13:30
UPDATE 13.30: USGS preconizează că o posibilă replică de magnitudinea 5, cu o probabilitate de 90%, "puternică şi susceptibilă să provoace pagube" în următoarele şapte zile, adăugând că există o probabilitate slabă (de 5-10%) să aibă loc un cutremur identic sau mai puternic.
   
În cursul săptămânii ar putea să aibă loc aproximativ 300 de replici de slabă intensitate. O serie de replici, majoritatea cu magnitudinea cuprinsă între trei şi 3,5, dar şi una de 4,6, au fost înregistrate la o oră de la primul seism, a precizat USGS.


Ştirea iniţială 08.00
Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,9 s-a produs duminică în largul coastelor nordice ale Californiei, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, informează AFP.
   
Seismul s-a produs la ora 5.18 GMT (07.18, ora României), iar epicentrul s-a situat la 77 de kilometri vest-nord-vest de oraşul Ferndale şi la o adâncime de şapte kilometri, a precizat USGS.

Nicio victimă sau pagube nu au fost semnalate, dar cutremurul a fost resimţit la San Francisco, la aproximativ 400 kilometri sud de Ferndale. Autorităţile din comitatul Humboldt au declarat că nu le-au fost semnalate victime în această regiune, cel mai puţin populată în Claifornia, potrivit presei locale.
 
Centrul de alertă pentru tsunami la Pacific a anunţat cutremurul, dar a minimalizat riscul unui pericol real. "Nu există ameninţarea vreunui tsunami uriaş şi distrugător, dacă ne bazăm pe date istorice cu privire la cutremure şi tsunami", a apreciat Centrul.
   

×
Subiecte în articol: california cutremur puternic
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close