Antena 3 CNN Externe Cutremur violent în centrul Mexicului

Cutremur violent în centrul Mexicului

Cutremur violent în centrul Mexicului
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
16 Iun 2013   •   11:54
Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică în centrul Mexicului şi a fost resimţit în capitală, au afirmat autorităţile, fără a anunţa pentru moment victime sau pagube materiale, relatează AFP, conform Mediafax.
Cutremurul a fost înregistrat la ora 00.19 (08.19 ora României), la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de oraşul Huitzuco, în statul Guerrero, la o adâncime de 50 de kilometri, a precizat Serviciul naţional de seismologie din Mexic. 
"Primele informaţii arată că Ciudad de Mexico nu a suferit pagube", a declarat pe contul său de Twitter Miguel Angel Mancera, primarul capitalei, unde cutremurul a fost resimţit puternic.
"Nu am primit informaţii cu privire la incidente importante", a declarat la rândul său Fausto Lugo, directorul protecţiei civile. 
Dar mai multe cartiere din capitală au rămas fără curent electric, potrivit postului de radio Formato 21.
Cutremurul a provocat scene de panică în centrul capitalei unde clienţii restaurantelor şi discotecilor, speriaţi, au fugit. 
O parte din oraş a fost distrusă în septembrie 1985 de un cutremur cu magnitudinea de 8,1, soldat cu 3.700 de morţi, potrivit surselor oficiale, şi peste 20.000 potrivit organizaţiilor neguvernamentale.
 

×
Subiecte în articol: cutremur seism Mexic primar pagube victime
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close