Cutremure cu magnitudinile 6,9 şi 5,2 în Argentina, respectiv China

de Antena3.ro    |    01 Ian 2011   •   15:09
Cutremure cu magnitudinile 6,9 şi 5,2 în Argentina, respectiv China Foto: proof-zone.net

Un seism cu magnitudinea de 6,9 s-a produs sâmbătă dimineaţă în nordul Argentinei, în timp ce regiunea chineză Xinjiang a fost afectată de un cutremur de 5,2, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS), citat de AFP.
   
Epicentrul seismului produs în Argentina, la ora locală 6.56 (11.56, ora României), se situează la 151 de kilometri nord-est de oraşul Santiago del Estero, potrivit USGS.
   
Primele informaţii nu menţionează dacă s-au înregistrat victime.
   
Cutremurul din China, produs la ora locală 9.56 (3.56, ora României) şi evaluat la magnitudinea 5,2 de USGS, a avut 5,1 grade pe scara Richter potrivit Centrului seismologic chinez, citat de agenţia oficială China Nouă.
   
Deocamdată nu se ştie dacă s-au înregistrat victime în urma acestui cutremur, al cărui epicentru a fost localizat în comitatul Wuqia, din vestul regiunii Xinjiang, potrivit aceleiaşi surse.
   
Xinjiang, o vastă regiune montană şi deşertică din nord-vestul Chinei, acoperă o şesime din teritoriul ţării şi are aproape 20 de milioane de locuitori, dintre care peste opt milioane de uiguri, musulmani turcofoni.
   

Parteneri
x close