Antena 3 CNN Externe Cutremurul din Haiti: O fetiţă a stat două zile sub dărâmături (VIDEO)

Cutremurul din Haiti: O fetiţă a stat două zile sub dărâmături (VIDEO)

Cutremurul din Haiti: O fetiţă a stat două zile sub dărâmături (VIDEO)
Sursa foto: echipe de interventie
15 Ian 2010   •   17:43

Victimele seismului din Haiti continuă să fie scoase de sub dărâmături, la trei zile de la producerea calamităţii. O fată de 11 ani, rămasă sub dărâmături în urma cutremurului de marţi, a fost salvată de echipele de intervenţie. Copilul a stat aproape două zile cu piciorul prins sub o bucată de metal, pentru că oamenii nu dispuneau de echipamente corespunzătoare, arată CNN.

Membrii echipelor de intervenţie s-au gândit chiar şi la varianta de a-i amputa piciorul fetiţei. Însă, oamenii au reuşit, în cele din urmă, să o scoată de sub clădirea derâmată. Alături de echipele de intervenţie s-au aflat şi mai mulţi voluntari care au săpat cu mâinile goale printre ruine.

Fetiţa a fost transportată de urgenţă la spital şi se află sub tratament. Medicii speră să-i salveze piciorul.



Puternicul seism din Haiti este plasat de specialişti în topul cutremurelor cu cele mai multe victime omeneşti, chiar dacă amploarea dezastrului nu este cunoscută cu exactitate.

Potrivit estimărilor de până acum, cutremurul din Haiti ar putea fi unul dintre cele mai distrugătoare 10 seisme din istoria omenirii. Cifrele oficiale arată că peste 50.000 de oameni şi-ar fi pierdut viaţa în urma seismului cu magnitudinea de 7 pe scara Richter, şi aproximativ 3 milioane ar fi răniţi. Presa americană avansează însă o ipoteză tulburătoare, potrivit căreia numărul victimelor ar fi mult mai mare.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cutremur haiti fetita daramaturi
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close